Adres: Prins Bernhardlaan 4, 2271 AC Voorburg

Stichting Bantu ANAK ANAK voor hulp aan Indonesische kinderen

( Kerst-) batikkaarten uit Indonesië

10 december 2018

Tijdens onze bezoeken aan Indonesië vonden wij mooie gebatikte (kerst-)kaarten. Wij vermoedden, dat we deze wel kwijt zouden raken in Nederland. De meeropbrengst zou dan een mooie aanvulling zijn van onze kas. Het is een overweldigend succes geworden! Waar we ook komen met onze kaarten, op de rommelmarkt, tijdens kerkelijke bijeenkomsten of zo maar, bij particulieren thuis, we raken altijd wel wat kaarten kwijt.

Dat is fijn voor onze kas, maar nog veel fijner voor mevrouw Susi in Yogyakarta, die deze "kartu batik Natal" voor ons maakt en zo haar gezin kan onderhouden. Zij heeft een klein ateliertje en leeft van de opbrengst daarvan. Wij hebben haar al enkele keren mogen bellen voor een nabestelling en iedere keer is het enthousiasme weer even groot. Logisch, dit is een vastere bron van inkomen dan de verkoop aan een "toevallig langskomende toerist"! 

De kaarten, echte, unieke kunstwerkjes, die met de hand worden gemaakt, worden geleverd met envelop en kosten € 2,00 per stuk. U heeft daarmee eens iets anders als de stereotiepe kaarten, die wij hier kennen, en: geen twee kaarten zijn helemaal hetzelfde . Bij elke 10 kaarten, die u koopt, krijgt u een 11e gartis! Ook "gewone" batikkaarten kunt u bij ons kopen. Sommigen met maskers, anderen met fantasiedieren of meer reguliere voorstellingen, vaak van een kinderlijke eenvoud. EN ALLEMAAL UNIEK !!!  

En het mooiste van alles: in Indonesië heeft een gezin een goed bestaan, en onze kas wordt gespekt, waardoor ook wij ons werk kunnen blijven doen!

Wanneer u interesse heeft, neemt u dan contact met ons op voor meer informatie, of om te bestellen. Voor adressen zie pagina Bestuur en Bereikbaarheid.

Kerstkaarten uit Indonesië

Hans Biermans voorzitter Stichting BANTU ANAK ANAK

Hartelijk welkom op de geheel vernieuwde website van onze Stichting BANTU ANAK ANAK !

18 december 2018

Na enkele jaren van (bijna) stilstand zijn wij weer blij en trots, u  nu deze fraaie site aan te kunnen bieden. Onze springlevende Stichting krijgt hiermee opnieuw een boost. In de toekomst zult u weer kunnen lezen over ons reilen en zeilen, de projecten, die wij financieren en de leerlingen en studenten, die wij mogen en mochten helpen.

 Het is daarbij heel fijn om te zien, dat oud-studenten nog steeds contact met ons onderhouden. Zo zijn wij bijv. nu al uitgenodigd om volgend jaar op 28 juni 2019 aanwezig te zijn bij het huwelijk van onze allereerste leerlinge indertijd, Junengsih. We hebben onze komende reis zo kunnen inplannen, dat we dan ook aanwezig zullen zijn. Ook andere oud-studenten als Ketut, Wayan en Surya  en Andri schrijven ons nog geregeld. Zij hebben inmiddels, mede dankzij hun opleiding, mooie banen en tonen zich dankbaar voor de kansen, die wij hen boden.
Deze website is nog maar pril en nog (lang) niet af. Maar ja, is een goede website eigenlijk wel ooit af? Wij denken van niet en zullen dus steeds proberen u van alle mogelijke nieuwtjes, onze stichting betreffende, te voorzien.
Veel leesplezier toegewenst!
 
Hans Biermans, voorzitter.

 

De titel van een nieuwsbericht

13 december 2018

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Meer lezen
Nieuwsoverzicht