Adres: Prins Bernhardlaan 4, 2271 AC Voorburg

Stichting Bantu ANAK ANAK voor hulp aan Indonesische kinderen
Hans Biermans voorzitter Stichting BANTU ANAK ANAK

Hartelijk welkom op de geheel vernieuwde website van onze Stichting BANTU ANAK ANAK !

18 december 2018

Na enkele jaren van (bijna) stilstand zijn wij weer blij en trots, u  nu deze fraaie site aan te kunnen bieden. Onze springlevende Stichting krijgt hiermee opnieuw een boost. In de toekomst ... 

Meer lezen

Het project “Renceng Mose” op Flores.

8 december 2018

Op het Indonesische eiland Flores zijn de Brothers of Charity, met wie wij veel samenwerken, enkele jaren geleden  een rehabilitatieproject begonnen voor jeugdige psychiatrische patienten. De naam van het project is “Renceng Mose”, wat in de lokale taal betekent: “Huis van vrienden”.

Meer lezen
Aardbeving op LOMBOK

LOMBOK na de aardbevingen

1 november 2018

Van 7-17 sept. 2018 was ik op Lombok om daar wat (nood-)hulp te bieden. Daartoe had ik een substantieel bedrag aan euro’s bij me. In eerste instantie heb ik wat rondgekeken en een werkgroep gevormd, samen met een Nederlands echtpaar. Zij verblijven semi-permanent op het eiland. In de groep nam ik ook op Imran Rosyidi (Emo) als tolk.

Meer lezen

Hoe is het nu in Lombok?

8 augustus 2019

Na ons vorige bezoek aan het rampgebied na de aardbevingen van 2018 op het Indonesische eiland Lombok, hebben we in juni 2019 dit gebied opnieuw bezocht. Ook nu weer hebben we een Dessa (=dorpje) voorzien van waterfilters, omdat zuiver drinkwater de eerste levensbehoefte is...

Meer lezen

Kerstkaarten uit Indonesië

10 december 2018

Tijdens onze bezoeken aan Indonesië vonden wij mooie gebatikte (kerst-)kaarten. Wij vermoedden, dat we deze wel kwijt zouden raken in Nederland. De meeropbrengst zou dan een mooie aanvulling zijn van onze kas, die -mede door de actie "Water voor Jasinga" (zie elders op deze site) - aardig leeg was geworden.

Meer lezen

Grote schenking

22 november 2018

Aan het begin van het nieuwe boekjaar (1028-2019) kregen wij te horen dat, een half jaar na het overlijden van haar echtgenoot, ook mevr. W. was overleden.
Zij schonken ons enkele jaren geleden € 17.000,-- voor het bouwen van de anti-erosie muur bij ons project “Renceng Mose”. Nu blijkt, dat zij ons in hun testament ook nog eens een substantieel bedrag hebben nagelaten. Door dit bedrag zullen wij in staat zijn, enkele veel belovende leerlingen verder te ondersteunen bij eventuele verdere studies na het behalen van hun masters. Wij zijn onze weldoeners erg dankbaar en blij, dat wij op deze manier ons zo noodzakelijke werk in Indonesia verder kunnen voortzetten.